Eikenprocessierups klachten? Weet wat te doen!

Een van de meest grote ergernissen in het voorjaar en de zomermaanden: eikenprocessierups klachten. Helaas is het zo dat een toenemend aantal mensen in het voorjaar en de zomerperiode te maken krijgt met klachten door de eikenprocessierups.

Maar wat zijn eigenlijk de meest voorkomende eikenprocessierups klachten bij mensen, wat zijn de gevaren ervan en hoe kun je ze zoveel mogelijk verminderen? Je leest het in dit artikel!

De meest voorkomende eikenprocessierups klachten

Zoals bekend ontstaan klachten van de eikenprocessierups door de circa 700.000 brandharen die een volwassen rups met zich mee draagt. Gedurende zijn leven verliest de rups een groot deel van deze haartjes die vervolgens in aanraking komen met de huid of ogen en daar voor uiteenlopende klachten kunnen zorgen.

Veruit de meest voorkomende klacht van de eikenprocessierups is de ondraaglijke jeuk. De jeuk van de eikenprocessierups ontstaat door een allergische reactie van de huid. Een andere klacht die vrijwel altijd optreedt zijn rode processierups uitslag en blaasjes op de huid als gevolg van een allergische reactie.

Ook kan het zo zijn dat eikenprocessierups haartjes zorgen voor klachten aan de luchtwegen. Deze ontstaan doordat de haren worden ingeademd en in de luchtwegen terecht komen. Er kan dan bijvoorbeeld een kriebelhoest optreden, een loopneus ontstaan of het kan zelfs zo zijn dat je moeilijk kan slikken of kortademig wordt.

Ook zijn er minder gangbare klachten bekend waarvan een levensbedreigende anafylactische shock wel de meest extreme is. Andere zeldzame verschijnselen die kunnen optreden zijn overgeven, misselijkheid, duizeligheid of koortsachtige klachten.

Het gevaar van eikenprocessierups oogklachten

Naast brandharen op de huid komen de brandharen bij veel mensen tevens in de ogen terecht. Het gevolg kan zijn dat er uiteenlopende eikenprocessierups oogklachten optreden. Een vrijwel direct resultaat wat optreedt is een zeer pijnlijke irritatie aan de ogen.

Het gevolg is dat ogen rood worden en opzwellen. De aanhoudende irritatie en jeuk neigt er bij deze oogklachten naar om in je ogen te gaan wrijven. Dit raden we echter ten zeerste af! Hiermee vergroot je namelijk het risico dat haartjes dieper in het oog doordringen en de oogklachten door de eikenprocessierups alleen maar groter worden. Naast hevige irritatie, kunnen er dan kleine beschadigingen ontstaan aan het hoornvlies en deze kunnen in zeldzame gevallen zelfs leiden tot een flinke oogontsteking. De brandharen zullen dan operatief verwijderd moeten worden om de klachten blijvend te laten verdwijnen.

Eikenprocessierups klachten bij de mens: hoe ga je ermee om?

Wanneer je te maken krijgt met de eerste symptomen van een eikenprocessierups is het slim om allereerst plakband op de jeukende huid te plakken en deze eraf te trekken. Herhaal dit een aantal keer tot het plakband niet meer plakt. Hiermee verwijder je de ergste hoeveelheden haartjes.

Ook is het belangrijk om de kleding die je op dat moment aan hebt in de wasmachine te gooien (het liefst op een programma van 60 graden Celsius). Brandhaartjes blijven namelijk ook in de kleding zitten en door een uitgebreid wasprogramma ga je de ergste hoeveelheden haartjes tegen.

Wel zal je zien dat plekken die eenmaal beginnen te jeuken vaak niet meer tegen te houden zijn. Als de huid eenmaal een allergische reactie geeft, is het slim om deze vanaf begin in te smeren met kalmerende eikenprocessierups zalf. Een goede en doeltreffende zalf zal zorgen dat de ergste jeuk tegen wordt gegaan en de eikenprocessierups klachten aanzienlijk verminderen.

Eikenprocessierups klachten ga je doeltreffend tegen met Rupsenzalf!

Heb je te maken met eikenprocessierups klachten en wil jij eikenprocessierups jeuk en huiduitslag van de eikenprocessierups snel en doeltreffend verminderen? Dan is onze Rupsenzalf dé ideale oplossing om klachten tegen te gaan. De verkoelende werking van de zalf zorgt ervoor dat je het risico van de processierups uitslag vermindert en dat jij en jouw hele gezin de dag doorkomen zonder continu last te hebben van de klachten van de eikenprocessierups.

Verder is onze Rupsenzalf gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten waardoor het geschikt is voor zowel jong als oud!

Rupsenzalf

Nieuw en uniek in Nederland! Rupsenzalf tegen overlast van de eikenprocessierups! Bestel hem snel!
211348_1-removebg-preview

Onze unieke Rupsenzalf

Waarom dit product?

Nieuw en uniek in Nederland! Rupsenzalf tegen overlast van de eikenprocessierups!

Rupsenzalf bevat een unieke mix van 100% natuurlijke en biologische ingrediënten, speciaal samengesteld om overlast van de eikenprocessierups tegen te gaan.

Met een optimale dermatologische samenstelling is de gel geschikt voor jong en oud en geeft het de verlichting die jij nodig hebt.