Eikenprocessierups jeuk? Ontdek hoe je het doeltreffend tegengaat!

Ieder jaar weer zorgt de eikenprocessierups jeuk bij een groot aantal mensen voor wekenlange jeuk klachten. In tegenstelling tot een jeukende muggenbult die na een dag wel weer over is, is het verschil bij jeuk door de eikenprocessierups dat deze dagenlang aan kan houden. Maar hoe ontstaat het eigenlijk en vooral, wat kan je doen tegen deze irritante eikenprocessierups klachten? Je leest het in dit artikel.

Hoe ontstaat jeuk van de eikenprocessierups?

Een volwassen eikenprocessierups is bedekt met circa 700.000 brandhaartjes. De brandharen zijn voor de eikenprocessierups een natuurlijk afweermechanisme voor mogelijke gevaren van de rups. Op het moment dat een rups in gevaar dreigt te komen worden de brandhaartjes losgelaten en kunnen deze op de huid voor jeuk klachten zorgen.

De jeuk blijft lang aanwezig doordat ieder haartje een soort van weerhaakje heeft. Dit zorgt ervoor dat de haakjes wanneer ze eenmaal op de huid zitten en jeuk veroorzaken moeilijk van de huid zijn te verwijderen en lang voor problemen kunnen zorgen.

Doordat de brandharen blijven zitten zorgen ze voor een allergische reactie op de huid, waardoor er naast jeuk en huiduitslag ook hevige rode plekken of eikenprocessierups uitslag kunnen ontstaan. De allergische reactie ontstaat doordat het lichaam extra histamine aanmaakt. Antilichamen komen in contact met cellen die histamine bevatten wat zich bijvoorbeeld kan uiten in overmatige eikenprocessierups jeuk of rode eikenprocessierups huiduitslag.

Wat kan je doen tegen eikenprocessierups jeuk?

Wanneer je te maken hebt met eikenprocessierups jeuk doordat je brandharen op je lichaam hebt gekregen kan je allereerst een stuk plakband op de huid plakken en eraf trekken. Hierdoor blijven de overtollige haartjes aan het plakband plakken en haal je ze van de huid.

Wat je ook moet doen tegen eikenprocessierups jeuk is je huid en ogen goed maar voorzichtig af te spoelen met lauw water en gedragen kleding op hoge temperatuur (60 graden) te wassen. Wel is het hierbij belangrijk dat je de wasvoorschriften volgt! Indien kleding op maximaal 30 graden gewassen mag worden adviseren wij om 2 keer een lange was te draaien wat je kan doen tegen de eikenprocessierups jeuk.

Mocht je al last hebben van een allergische reactie en rode jeukende processierups uitslag op je huid hebben dan kan je de jeuk snel en doeltreffend tegengaan met onze unieke zalf tegen eikenprocessierupsen. Deze zalf is speciaal ontwikkeld jeuk klachten door de bultjes van eikenprocessierups tegen te gaan en de huid de verkoeling te geven die het nodig heeft.

Hoe lang duurt de jeuk van de eikenprocessierups?

Zoals vermeld duurt de jeuk van de eikenprocessierups aanzienlijk langer dan de jeuk die je hebt van bijvoorbeeld een muggenbult. Doordat een brandhaar van een eikenprocessierups een allergische reactie geeft, kost het voor het lichaam veel meer moeite om deze reactie tegen te gaan. Dit resulteert erin dat het wel 2 tot maximaal 3 weken kan duren voor je volledig verlost bent van die irritante eikenprocessierups jeuk.

Wat is het beste middel tegen jeuk van de eikenprocessierups?

Zoals beschreven is het slim om direct te handelen wanneer je merkt dat je jeuk hebt opgelopen door de eikenprocessierups. Dit betekent plakband op de huid plakken en de kleding die je draagt meteen uitdoen en op een uitgebreid wasprogramma (liefst 60 graden) uitwassen.

Om de jeuk en huiduitslag van de eikenprocessierups zo snel mogelijk te verlichten is het slim om zo snel mogelijk te beginnen met het insmeren van de allergische reactie (de bultjes en huiduitslag van de eikenprocessierups) met speciale eikenprocessierups zalf. Hier op Rupsenzalf.nl bieden wij de best mogelijke zalf aan om jeuk van de eikenprocessierups tegen te gaan.

Een 100% natuurlijk middel tegen jeuk van de eikenprocessierups wat daardoor veilig is voor jong en oud!

Rupsenzalf: de beste zalf tegen jeuk van de eikenprocessierups!

Wil jij jeuk én huiduitslag van de eikenprocessierups écht doeltreffend tegengaan? Dan is Rupsenzalf de ideale oplossing om jeuk en huiduitslag tegen te gaan. De verkoelende werking van de zalf zorgt ervoor dat je het risico van de bultjes vermindert en dat jij en jouw hele gezin jeukvrij de dag doorkomen.

Onze Rupsenzalf is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten waardoor het ook geschikt is voor kinderen.

Rupsenzalf

Nieuw en uniek in Nederland! Rupsenzalf tegen overlast van de eikenprocessierups! Bestel hem snel!
211348_1-removebg-preview

Onze unieke Rupsenzalf

Waarom dit product?

Nieuw en uniek in Nederland! Rupsenzalf tegen overlast van de eikenprocessierups!

Rupsenzalf bevat een unieke mix van 100% natuurlijke en biologische ingrediënten, speciaal samengesteld om overlast van de eikenprocessierups tegen te gaan.

Met een optimale dermatologische samenstelling is de gel geschikt voor jong en oud en geeft het de verlichting die jij nodig hebt.