Alles over eikenprocessierups bultjes

Eikenprocessierups bultjes zorgen voor een onaangenaam gevoel en hevige jeuk. 

Maar wat is daar precies de oorzaak van bultjes door eikenprocessierups? En wat kan je er tegen doen? Je leest er alles over in dit artikel over eikenprocessierups bultjes.

Waarom ontstaan er bultjes door eikenprocessierups?

De eikenprocessierups is bedekt met zo’n 700.000 haartjes. De brandharen zijn een natuurlijk afweermechanisme voor mogelijke gevaren van de rups. De brandhaartjes van de eikenprocessierups vormen in de jonge, maar ook volwassen, levensfase een enorme last.

Wanneer de eikenprocessierups verandert in een pop om naar de laatste levensfase als eikenprocessierups vlinder te ontpoppen, zorgen achtergebleven brandharen van lege nesten voor overlast.

De brandharen van de rupsen zorgen voor allergische reacties, waardoor er naast eikenprocessierups jeuk en uitslag ook hevige rode plekken of bultjes kunnen ontstaan. De allergische reactie komt tot uiting omdat het lichaam histamine aanmaakt.

Wat kan je doen tegen eikenprocessierups bultjes

Wanneer je te maken krijgt met eikenprocessierups klachten zoals jeukende bultjes zijn er dingen die je er direct tegen kan doen.

Probeer eventuele achtergebleven brandharen te verwijderen wanneer je net hebt ontdekt dat je in aanraking bent geweest met de processierups. Je kan dit doen door een stuk plakband op de huid te plakken en er weer af te trekken. Zo blijven de haartjes aan het plakband plakken en komen ze los van de huid. Doe dit een aantal keer om het grootste aantal haartjes eraf te halen.

Spoel vervolgens huid en ogen goed af met lauw water en was je gedragen kleding op hoge temperatuur (minimaal 60 graden) op een uitgebreid programma. Uiteraard wel rekening mee houden of je kleding tegen deze hoge temperatuur kan.

Om de overlast van jeuk door de bultjes van eikenprocessierups af te komen werkt verzachtende en verkoelende Rupsenzalf creme heel goed. Deze trekt snel in de huid en verkoelt het branderige gevoel snel en effectief.

Uitslag van eikenprocessierups bultjes? Weet wat je moet doen!

Het allerbelangrijkste, maar meest moeilijk, bij bultjes door eikenprocessierups is dat je wrijven en krabben absoluut zoveel mogelijk moet vermijden. door het wrijven en krabben verplaats je de aanwezige haartjes nog meer over de huid waardoor er dus ook jeuk van de eikenprocessierups kan ontstaan waar in eerste instantie helemaal geen haartjes zitten.

Krabben en wrijven voorkomen is zo moeilijk omdat de jeuk continu aanhoudt, maar door te hard krabben kunnen er blauwe plekken of zelfs bloedingen ontstaan. 

Om de jeuk overlast effectief te verminderen biedt de speciale verkoelende crème van Rupsenzalf.nl uitkomst! De jeuk zal snel minder worden en dus ook de kans op het verergeren van de problemen.

Bultjes van de eikenprocessierups ga je doeltreffend tegen met Rupsenzalf

Rupsenzalf is de ideale oplossing om klachten bij bultjes van de eikenprocessierups tegen te gaan. De verkoelende werking van de zalf zorgt ervoor dat je het risico van de bultjes vermindert, maar vooral dat jij of het hele gezin aangenaam de dag doorkomen zonder de aanhoudende jeuk en irritatie. 

De Rupsenzalf is gemaakt van natuurlijke ingrediënten waardoor het uitermate geschikt is voor kinderen.

Rupsenzalf

Nieuw en uniek in Nederland! Rupsenzalf tegen overlast van de eikenprocessierups! Bestel hem snel!
211348_1-removebg-preview

Onze unieke Rupsenzalf

Waarom dit product?

Nieuw en uniek in Nederland! Rupsenzalf tegen overlast van de eikenprocessierups!

Rupsenzalf bevat een unieke mix van 100% natuurlijke en biologische ingrediënten, speciaal samengesteld om overlast van de eikenprocessierups tegen te gaan.

Met een optimale dermatologische samenstelling is de gel geschikt voor jong en oud en geeft het de verlichting die jij nodig hebt.